Reklama
Dabar yra: 19:30 val. 26/09/2017  
  KATEGORIJOS
Straipsniai » Medicinos tema » GERA GIRA – GERAS SARGAS NUO LIGŲ

Gera gira žmogui naudinga ir vertinga
Daugelis žmonių yra neteisingai įsitikinę, kad maistą virškina skrandžio sultys, o viduriuose esančios bakterijos yra blogis, kurį reikia tuoj pat naikinti. Žmonės net neįsivaizduoja kokia begalinė ir įvairialypė gyvūnija yra kiekvieno iš mūsų viduriuose, - tai milijardai 400 rūšių įvairiausių bakterijų, kurių kiekis viduriuose sudaro 1-1,5 kg, o pagal skaičių jų yra daugiau negu žmogaus kūno ląstelių. Tačiau viduriuose esančių bakterijų, mikrofloros bijoti nereikia, nes vienos iš jų virškina mūsų suvalgytą maistą, kitos sintetina daugelį maistingų medžiagų, palaiko reikalingą pH lygį, tarnauja kaip natūralūs enterosorbentai, sintetina vitaminus, perdirba milijonus senų ląstelių naujųjų statybai ir energijos gamybai. Naudingosios vidaus bakterijos reikalauja  iš žmogaus užtarnauto dėkingumo ir gero su jomis elgesio.

Bet pati didžiausia katastrofa, prilygstanti atominės bombos sprogimui vidurių bakterijoms yra antibiotikai. Po vienos dozės antibiotikų organizmas ilgus metus turi atstatinėti buvusį naudingą bakterijų kiekį, o daugelis žmonių taip ir nebesugeba galutinai jų atstatyti...
Prie to dar pridėkime neteisingą mitybą, ypač tuos pašėlusiai greitus mitybos pokyčius, kurie vyksta mūsų dienomis bei prasto konservantais perkrauto „greito maisto“ gamintojų atakas, radikaliai pakeitusias lietuvių mitybos įpročius.
Lietuvos žmonių organizmų vidurių mikroflora nebesuspėja su vykstančiais mitybos pokyčiais, dar blogiau, - jau gydytojai nustatinėja naują ligą – “disbakteriozę”, t. y, šių dienų gydytojai yra įsitikinę, kad normalių žmonių su normalia savo vidurių mikroflora iš vis nebėra... Todėl daug kam jau reikia lėkti į vaistinę, pirkti dirbtines “gyvąsias kultūras” miltelių, piliulių pavidalu ir dirbtinai “susodinti “ jas į savo vidurius. Tik kas duos garantiją, kad ten jos iš vis prigys, o prigijusios ar nepridarys daugiau bėdų, nei naudos?..
Daug geriau ir protingiau yra sukurti geras sąlygas naudingos mikrofloros dauginimuisi ir vystymuisi.

Štai šiam reikalui gira yra nepamainomas dalykas.
Kai mūsų viduriuose esančios bakterijos yra gerai subalansuotos, žmogus tada gali valgyti bet kokį maistą, gerti bet kokį vandenį, nes jo viduriuose esančios sveikos ir karingos bakterijos lengvais susidoroja su bet kokių ligų sukėlėjais.

Geresnės profilaktinės priemonės prieš vidaus liga bei kitokias negalias už girą nerasite.
Jei geriamasis vanduo su chloru ir fluoru,  fantspraitiniaikolopepsiai tiesiog ardo mūsų viduriuose esančias organizmui naudingas bakterijas, mikroflorą, tad tik vienintelė gira suteikia visas sąlygas mikroflorai atgyti, dirbti ir daugintis.

Gira privalėtų tapti kasdieniu vaikų darželių, mokymo įstaigų, kariuomenės ir ligoninių gėrimu. Gira yra ateities gėrimas, be kurio žmonija yra pasmerkta ligoms, o gimstantys vaikai visokių alerginių ir vidurių ligų atakoms.

Gerų tėvų geri vaikai fantspraitiniųkolopepsių gerti neturėtų

Rūpinantis savo vaikų sveikata, nevertėtų duoti jiems gerti „bambolinių“ limonadų, fantspraitiniukolopepsių, “gazuoto” vandens ir, savaime aišku, daržovių ir vaisių sulčių surogatų iš pakelių.
Jau ir taip mūsų vaikai per daugelį maisto produktų yra tiesiog perkrauti chemikalais, tad kam juos daryti dar didesniais ligoniais? Vaikų organizmas gana greitai prisitaiko prie cheminių medžiagų, ir jei tik koks vaikelis vasarą suvalgo natūralią uogelę, pauosto gėlės žiedelį, tuoj vaiko organizmas ima alerguoti, - priešintis svetimkūniui...
Tėvai privalėtų rūpintis, kad vaikai negertų taip vadinamų becukrių limonadų (populiariausius Lietuvoje gaminamus “bambolinius“ „gaiviuosius” gėrimus, kurių etiketėse yra nurodyta, kad juose nėra cukraus). Jų saldinimui gamintojai naudoja cukraus pakaitalus arba kitokius nuodingus saldiklius, kurie yra taip sunkiai virškinami, kad nuo jų pradeda nežmoniškai pūsti pilvą. Išgėrus šių gėrimų, jaučiamės nepatogiai, apsunkę, maudžia skrandį, blogai pasiskirstomas maistas skrandyje ir žarnyne, gaminasi daugiau dujų. Kad šis nemalonus pojūtis provokuoja virškinimo sistemos, inkstų, kepenų, kiaušidžių ir gimdos ligų, - niekam nė motais, - nei gamintojams, nei sveikatos tarnams …

Ar yra Lietuvoje geros giros ?
Pasidaryti gerą girą yra daug laiko atimantis darbas, tad norėdamas rasti nusipirkti tikros giros, išbandžiau visas maisto prekių parduotuvėse parduodamas „bambolines“ bei kitokias giras ir labai nusivyliau. Suprantama,- gira girai yra nelygi, bet šiandien pardavime esančios giros tikrai nieko bendro su tikra gira neturi, nebent jas gamintojai pradėtų vadinti „ lyg ir giros skonio pilvapūtiniais gėrimais“ .
Paragavęs „bajorų giros“, kuri „daugelį šimtmečių puošė žymiausių Lietuvos didikų stalą“ ir perskaitęs, jos sudėtį, supratau, kad jos gamintojai apie lietuviškas giras visiškai nieko neišmano, dar daugiau, jie, spekuliuodami Lietuvos didikų vardu, tiesiog įžeidė ne tik mano, bet ir visų lietuvių garbę ir orumą, nes ne tik Lietuvos didikai, bajorai, bet ir paprasti kareiviai ar valstiečiai, tokiu nešvariu skysčiu ir kojų nebūtų plovę... Lietuviškos giros turėjo išrūgti ir subręsti pačios be jokių cheminių priedų. Jos buvo gyvos, o ne tokia, kaip ši -  „atgaivinta“  angliarūgšte, cheminėmis rūgštimis, saldikliais, dažais, konservantais ir netgi transgeniniais komponentais.
Kitos, daugiausia „bambolinės“ „giros“ pasirodė dar prastesnės, nes jos yra ne savaime išrūgusios, o pagamintos iš niekada nieko bendro su gira neturėjusių cheminių medžiagų.. Dar blogiau etiketėse nurodyti cheminiai priedai pagal Pasaulinės Sveikatos organizacijos (WHO) duomenis yra arba pavojingi sveikatai (sukelia alergijas) arba yra net genetiškai modifikuoti!!!
Tačiau visiškai netikėtai radau (kodėl maisto prekių parduotuvėse tą girą sunku rasti?) kartoninėje dėžutėje įpakuotą „Gerą girą“ su prierašu – „100% natūrali gira visai šeimai“. Ją gamina UAB „Klingai“.
Dėžutėje radau tris pakelius su salyklu ir tris pakelius su alaus mielėmis. Pasigaminti šią girą buvo labai lengva: vakare užvirinau 3 litrus vandens, supyliau į trilitrinį stiklainį, vandenį atvėsinau iki kambario temperatūros, po to supyliau vieną pakelį salyklo, įdėjau pagal skonį cukraus (patarčiau jo dėti nedaug, o ruošiant girą šaltsriubėms, kitokio maisto gamybai, mėsos marinavimui dėti tik 50 g į trilitrinį), maišydamas ištirpinau cukrų, subėriau alaus mielių pakelį ir palikau šiltoje vietoje išrūgti. O iš ryto šią tikrai gerą girą gėriau. Kitą kartą girą pasidariau jau su medumi. Šią girą gerdamas pajutau, kaip pagerėjo sveikata ir savijautą, atsirado gera darbo nuotaika. Nepasakosiu, kaip gaminau girą su krienais, mėtomis, razinomis, juodųjų serbentų pumpurais ir t.t., ir pan., malšindamas per karštą vasarą savo svečių troškulį jiems dar niekada neragautais gėrimais.  Svarbiausiai, kad ši gira ir ekonomiškai yra labai naudinga, - iš vieno kelis litus kainuojančio įpakavimo pasigaminu po 9 litrus tikrai geros ir natūralios, ekologiškai švarios giros. (Palyginkite jos kainą su  „giros “ 5 litrų skysčio, tinkančio nebent piktžolių naikinimui, kainą).

Šiandien visi žino, kad žmogus kasdien privalo išgerti 30 ml skysčių 1 kg kūno svorio. Kam pilti į save visokius šiuolaikinius skystus nuodus, jei galima save sveikatinti giros pagalba ir taip save sutvarkyti, kad naudingoji vidaus mikroflora pati sureguliuos apetitą, suvirškins maistą, išvarys nenaudingus šlakus ir garantuos sveikatą bei darbingumą.

 


Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas
A.Vincentas Sakas
Klaipėda

Šaltinis:
www.jumsinfo.lt

PAIEŠKA
  REKLAMA
 
Reklama
 
Reklama
 
Reklama
 
Reklama
 
Reklama
 
Reklama
 
Reklama
 

El. paštas info@manreikia.lt © Manreikia.lt. Visos teisės saugomos. Sprendimas INFOFACE